غذای کره ای

 بهاره نوروزی  1396/8/25 آشپزخانه   1798
غذای کره ای

 غذای کره ای

طرز تهیه چندین غذای کره ای ساده و خوشمزه

همه ی ما غذای کره ای را از سریال پر طرفدار جواهری در قصر که نام شخصیت اول آن یانگوم بود به یاد داریم و یا سریال های کره ای دیگری که در آن غذاها و طرز تهیه آنها یک اصل مهم در زندگی محصوب شده و به نوعی غذای کره ای یکی از مهمترین فرهنگ های این کشور است که توانسته اند به کمک ساخت سریال های پر بیننده این فرهنگ را در سراسر جهان اشاعه دهند.

در آشپزی کره ای علاوه بر نوع خاصی از پخت به مواد اولیه و ظاهر زیبای غذا نیز اهمیت داده می شود و غذاهای آن ها سرشار از مواد دریایی و گیاهی می باشد. در ادامه اگر دوست دارید شما نیز مانند یانگوم آشپزی کنید و غذای کره ای خوشمزه درست کنید. طرز تهیه چند غذای معروف و مناسب برای ذائقه ایرانی را برایتان آورده ام. شاد و پیروز و موفق باشید مثل جواهری در قصر...

غذای کره ای 1. نودل سرد کره ای

نودل سرد کره ای از غذاهای قدیمی و سنتی است که در زبان کره ای به آن "نِنگمیون" نیز گفته می شود و در میان غذاهای سرد کره ای از محبوبیت زیادی برخوردار است. همانطور که از اسمش مشخص است این غذا بصورت کاملا سرد سرو شده و از همین رو برای روزهای گرم تابستان بسیار متناسب است.

مواد لازم

230 گرم فیله گوساله

نصف یک پیاز متوسط

6 حبه سیر

نصف یک زنجبیل کوچک - باریک خرد شده

2 عدد پیازچه * فقط قسمت سفید پیازچه

1/2 قاشق چای خوری دانه فلفل سیاه

2 قاشق غذاخوری سویا سس

1 قاشق چای خوری شکر

1/2 قاشق چای خوری نمک

250 گرم نودل نِنگمیون * در صورت نبود از رشته چینی نیز می توانید استفاده کنید.

1 عدد تخم مرغ آب پز

1/2 یک خیار بزرگ - باریک خرد شده

2 قاشق سرکه سیب *اختیاری

1 عدد گلابی کره ای * یا ترب سفید

 

طرز تهیه:

  1. ابتدا ترب سفید را پوست کنده و باریک خرد کنید. سپس سرکه سیب، نمک و شکر را بر روی ترب ریخته و خوب هم بزنید.
  2. گوشت را به همراه پیازچه، سیر، پیاز و فلفل در یک قابلمه ریخته به آن در 6 لیوان آب اضافه کرده و به مدت 1 ساعت بروی حرارت بگذارید.
  3. بعد از گذشت یک ساعت گوشت را از قابلمه خارج کرده و سویا سس را به به آب و سبزیجات اضافه می کنیم و می گذاریم تا سرد شوند.
  4. بعد از سرد شدن سبزیجات را خارج کرده و آب گوشت در طرفی بریزید و نصف قاشق چایخوری شکر و نمک اضافه کرده خوب هم بزنید تا حل شود.
  5. آب گوشت را به مدت 1 ساعت در فریزر بگذارید تا به حالت نیمه منجمد در آید.
  6. 3 لیوان آب را در ظرفی به جوش آورده و نودل نِنگمیون یا رشته چینی تا به مدت 5 تا 10 دقیقه در آب بپزید. سپس آنها را آب کش کرده و در ظرف یخی بریزید تا پختشان متوقف شود.
  7. گوشت و خیار ها را به صورت باریک خرد کرده و با نمک آنها را مزه دار کنید.
  8. 100 گرم از نودل را برای هر فرد در ظرفی ریخته و روی آن را با ترب مزه دار شده، خیار، گوشت و نصفه تخم مرغ آبپز بپوشانید.
  9. در انتها آب گوشت یخ زده را بر روی نودل ها ریخته و سرو کنید.

نکته*

نودل سرد کره ای با سس قرمز نیز تهیه می شود که در آن از سس کیمچی استفاده می شود.

 

غذای کره ای 2. جاجانگمیون

جاجانگمیون یا همان نودل با رب لوبیای سیاه از غذاهای محبوب کره ای - چینی است. این غذا در ابتدا در چین بصورت کمی متفاوت‌تر و با دستور پختی سختر از دستور پخت امروزی آن طبخ می شد ولی پس از گسترش و همه گیر شدن آن در کره دستور پخت آن کمی تغییر پیدا کرد و امروزه دو نوع این غذا (یکی با رشته های نودل و دیگری با برنج ) در کره جنوبی طرفداران بسیاری دارد. برای تهیه این غذا به سس یا رب لوبیای سیاه نیاز است که می توانید آن را از فروشگاه‌ها یا سوپرمارکت های خوراکی های کره ای تهیه کنید.

مواد لازم

400 گرم نودل مخصوص جاجانمیونگ یا نودل عادی

5 قاشق غذاخوری سس یا رب لوبیای سیاه

2 قاشق غذاخوری روغن گیاهی

1 قاشق غذاخوری شکر

100 گرم گوشت گوساله - مکعبی کوچک خرد شده

1/2 قاشق چارخوری زنجبیل رنده شده

1 عدد پیاز بزرگ - خرد شده

100 گرم کلم سفید - خرد شده *اختیاری

1 عدد کدوی سبز متوسط - مکعبی ریز خرد شده

1 لیوان آب

1 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت

1 قاشق روغن زیتون

1 عدد سیب زمینی متوسط - مکعبی ریز خرد شده

نمک و فلفل

طرز تهیه: 

  1. ابتدا گوشت را داخل ماهیتابه ای ریخته و با دو قاشق روغن گیاهی به مدت 5 دقیقه سرخ می‌کنیم. سپس کدوی سبز خرد شده، پیاز، کلم سفید و سیب زمینی را به گوشت اضافه کرده و مواد را برای 5 دقیقه دیگر سرخ کنید.
  2. رب لوبیای سیاه را با شکر و روغن زیتون مخلوط کرده کرده و به گوشت و سبزیجات اضافه میکنیم. مواد را برای دقیقه تفت داده سپس لیوان آب به مواد اضافه کرده و می گذاریم به مدت 10 تا 15 دقیقه حرارت ببیند.
  3. پودر نشاسته ذرت را نیز به مواد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا غلیظ شود.
  4. نودل ها را در ظرف آب جوش به مدت 5 دقیق پخته و آبکش کنید و در مرحله آخر نودل را نیز به مواد اضافه کرده و با یکدیگر مخلوط کنید.

نکته*

جاجانگمیون می تواند بجای نودل با برنج کته نیز سرو شود.

 

غذای کره ای 3. رولت تخم مرغ کره ای

رولت تخم مرغ کره ای یا رولت تخم مرغ و جلبک از سری رولت های محبوب کره ای ها ست که به عنوان غذای مکمل در کنار دیگر غذاها استفاده می شود. رولت های کره ای انواع مختلفی دارند که برخی از آنها از مخلوط سبزیجات و تخم مرغ، برخی از ترکیب کیمچی و تخم مرغ تشکیل می شوند. ولی اصلی ترین و محبوبترین آنها رولت تخم مرغ و جلبک می باشد.

مواد لازم

3 عدد تخم مرغ

1 ورقه جلبک نوری * جلبک سوشی

نمک

روغن کنجد * یا روغن گیاهیی

طرز تهیه:

  1. تخم مرغ ها را در کاسه ای شکسته نصف قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کرده و با چنگال خوب مخلوط کنید تا بصورت مایع یکدستی در آید.
  2. اندکی روغن کنجد در کف ماهیتابه ای ریخته و آن را با دستمال یا برسی به خوبی در کف ماهیتابه پخش کنید. ماهیتابه را بر روی حرارت قرار داده و 2 تا 3 دقیقه حرارت دهید تا خوب گرم شود.
  3. تخم مرغ را در ماهیتابه ریخته و آن را در کف ماهیتابه پخش کنید. با کفگیری حباب های به وجود آمده در سطح تخم مرغ را از بین ببرید.
  4. بعد از گذشت 1 تا 2 دقیقه جلبک را بر روی تخم مرغ قرار داده و تخم مرغ را در ماهیتابه رول کنید.
  5. در مرحله آخر رول تخم مرغ را از ماهیتابه خارج کرده و برش بزنید.


 

غذای کره ای 4. کیمچی سفید

کیمچی سفید یا "بِک کیمچی" از دیگر انواع متنوع کیمچی های کره ایست که به دلیل نداشتن پودر فلفل چیلی کره ای رنگ قرمز ندارد و بخاطر همین کیمچی سفید نامیده می شود. این کیمچی همچنین تند نیست و برای افرادی که نمی توانند مزه های تند را تحمل کنند بسیار مناسب است.

مواد لازم

1 عدد کاهوی چینی بزرگ

1/3 لیوان نمک

1/2 یک ترب سفید متوسط - خلالی خرد شده

1/2 هویج متوسط - خلالی خرد شده

1 دسته پیازچه خرد شده

1 قاشق غذاخوری دانه کاج *اختیاری

3 عدد شاه بلوط تازه - خلالی خرد شده *اختیاری

1/2 فلفل دلمه ای قرمز - خلالی خرد شده

1 عدد گلابی کره ای - خلالی خرد شده *اختیاری

1/2 فلفل دلمه ای زرد - خلالی خرد شده

4 حبه سیر

1 عدد پیاز متوسط

1 قاشق چایخوری زنجبیل خرد شده

طرز تهیه:

  1. کاهو را از وسط به 4 قسمت تقسیم کنید.
  2. برگهای کاهو را زیر آب شستشو دهید و سپس در ظرف آبی بگذارید تا برای 5 دقیقه خیس بخورند.
  3. سپس کاهو ها را از آب درآورده در ظرفی بگذارید و نمک را در بین برگهای کاهو ریخته تا همه سطوح کاهو نمکدار شوند. کاهو می بایست برای 2 ساعت در نمک بمانند.
  4. بعد از گذشت 2 ساعت کاهو ها را با آب سرد بشورید.
  5. ترب خرد شده، هویج، پیازچه، شاه بلوط خرد شده و گلابی خرد شده را به همراه فلفل دلمه ای ها در ظرفی ریخته و مخلوط کنید.
  6. سیر به به همراه پیاز و زنجبیل در غذاساز ریخته و میکس کنید تا جایی که مایعی کرمی به دست آید.
  7. 4 لیوان آب را به همراه 1/3 لیوان نمک در ظرفی ریخته و هم بزنید تا جایی که نمک در آب حل شود. سپس مخلوط سیر و پیاز و زنجبیل را در آب ریخته و هم بزنید.
  8. کاهو ها را ظرفی در دار گذاشته و میان برگهای کاهو را با سبزیجات خرد شده پر کنید. سپس آب و نمک مزه دار شده را بر روی کاهو ها بریزید.
  9. در مرحله آخر دانه های کاج را نیز بر روی کاهو ها ریخته و درب ظرف را بگذارید.

نکته*

ظرف کیمچی می بایست بین 1 تا 3 روز در دمای اتاق بماند تا شروع به تخمیر کند. پس از آن می توانید در یخچال از کیمچی سفید نگهداری کنید.

 

امیدوارم از تماشای روش پخت این چهار نمونه غذای زیبای کره ای لذت برده باشید. این روش پخت ها اصل دستور غذایی این غذاها بودند اما شما می توانید با توجه به سلیقه ی خود از آن ها ایده بگیرید و غذاهای جالب و خوشمزه، متنوع و زیبا تهیه کنید. برای مثال من برای تهیه رول تخم مرغ به جای جلبک از اسفناج بخار پز استفاده کردم و یجورایی غذای نرگسی خودمان را به روشی جدید پختم .

 

 

طراحی سایت ارزان - گره نرم افزاری آیدین

نظرات

مطالب مشابه

مطالب مرتبط

پست های تصادفی

آرشیو

لینک های مرتبط