جو دوسر

 بهاره نوروزی  1396/9/13 سلامتی و تناسب اندام   994
جو دوسر

جو دوسر

فواید جو دوسر در بهبود انواع بیماری ها و تاثیر آن در تناسب اندام و موارد مصرف

در ادامه ی معرفی مواد غذایی مفید در بهبود بیماری ها و راه کارهای درمان خانگی در این بخش به معرفی نوع دیگری از جو به نام جو دوسر می پردازیم. که از این محصول گیاهی به صورت پرک شده معمولا در پخت انواع سوپ ها استفاده می شود. این ماده خواص بیشماری در رژیم تناسب اندام،رفع بیماری ها و زیبایی دارد و می توان از آن در پخت سایر موارد نیز استفاده کرد که به آن می پردازیم.

جو دوسر غله‌ای رژیمی است که سرشار از فیبر زیاد (محلول و نامحلول)، انواع املاح معدنی، آنتی‌اکسیدان‌های قوی و ویتامین‌هایی مثل B و E می‌باشد.

دیابت

جو دو سر در حفظ تعادل قند و انسولین خون اثر مفیدی دارد. فیبرهای محلول آن به تثبیت سطح قند خون کمک می‌کنند. از آنجایی که این غله هضم نشاسته را کند می‌کند و عوارض ناشی از افزایش گلوکز خون را کاهش می‌دهد، بهترین غله برای افراد مبتلا به دیابت نوع دوم است.

یبوست

فیبر نامحلول جو دوسر باعث عملکرد بهتر دستگاه گوارش می‌شود و فعالیت روده‌ها را بهتر می‌کند. در نتیجه در درمان یبوست مفید است و از ابتلا به بیماری‌های هموروئیدی جلوگیری می‌کند.

چاقی

جو دوسر تمام مواد مغذی مورد نیاز افراد را تأمین می‌کند. به‌علاوه آب زیادی به خود جذب می‌کند، بنابراین مصرف کم آن باعث پرشدن معده و احساس سیری می‌شود؛ در نتیجه فرد با خوردن آن دیرتر احساس گرسنگی می‌کند و اشتهای او تنظیم می‌شود. بنابراین برای لاغری و کاهش وزن بسیار مفید است.

به‌عنوان مثال می‌توانید برای صبحانه‌ای مقوی و سالم، یک فنجان جو دوسر را با آب یا شیر بجوشانید (اوتمیل) و خالی یا با انواع میوه‌های تازه/خشک، عسل، دارچین، انواع مغزها و ... بخورید.

سلیاک

بیماری سلیاک مربوط به حساسیت افراد به گلوتن موجود در انواع گندم و جو و سایر غلات است. جو دو سر به علت دارا بودن میزان بسیار کم گلوتن، بهترین غله انتخابی برای افرادی است که به گلوتن حساسیت دارند.

بیماری‌های پوستی

کلاژن و آهن موجود در این غله مانع پیری و چین و چروک پوست می‌شود. ویتامین E موجود در آن باعث شادابی و جوانی پوست می‌شود. خمیر یا ماسک حاوی آرد جو دو سر از قدیم برای رفع مشکلات پوستی مثل آفتاب سوختگی یا دفع ضایعات پوستی کارایی داشته است و امروزه برای درمان اگزما تجویز می‌شود.

کلسترول و بیماری‌های قلبی عروقی

فیبر زیاد موجود در این غله باعث کاهش کلسترول بد خون می‌شود که از مهترین عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی و گرفتگی رگ‌های قلب است.

مواد مغذی و ویتامین‌های E، منیزیوم و منگنز موجود در آن باعث سلامت قلب و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

سایر موارد مصرف جو دوسر:

با جو دو سر پرک می‌توانید خورش، سوپ، آش، کتلت، کوفته، یا انواع شیرینی‌جات را تهیه کنید.

همچنین می‌توانید داخل ماست یا سالاد ریخته و میل کنید.

اگر جو دوسر پرک شما درشت است بهتر است حدود ۲۰ دقیقه آن را بپزید و اگر ریز است می‌توانید به صورت خام یا بعد از ۵ دقیقه پختن، آن‌را مصرف کنید.

اگر هم جو دو سر پرک فوری دارید، می‌توانید آن را با انواع میوه‌جات یا سبزیجات مخلوط کنید و یا داخل شیر، اسموتی یا آب بریزید و میل کنید.

امیدوارم از این مطلب لذت برده باشید. اگر شما با جو پرک غذای دیگری درست می کنید لطفا در قسمت نظرات مارا نیز در جریان بگذارید. با تشکر.

 

 

طراحی سایت ارزان - گره نرم افزاری آیدین

نظرات

مطالب مشابه

مطالب مرتبط

پست های تصادفی

آرشیو

لینک های مرتبط