خواص سبزیجات : کلم پیچ

 بهاره نوروزی  1396/8/23 سلامتی و تناسب اندام   504
کلم پیچ

خواص کلم پیچ

کلم پیچ جادوی سبز به هم پیچیده

همانطور که می دانید سبزیجات خواص بیشماری دارند و مصرف روزانه 5 واحد میوه و سبزیجات تغییرات شگفت انگیزی در بدن شما به وجود خواهد آورد کافیست خودتان را ملزم کنید که در روز چند عدد میوه و با هر وعده غذایی سبزیجات میل کنید. پس از یک هفته بدنی سرحال و پوستی شاداب خواهید داشت و به یکباره مشکلات گوارشی شما از بین می روند البته در نظر داشته باشید که برخی سبزیجات ممکن است به صورت خام با معده ی شما سازگار نباشد که در این صورت از آن ها در غذاها یا به صورت بخارپز استفاده کنید. دانستن خواص سبزیجات موجب می شود تا بیشتر به سمت آن ها برویم. در این قسمت می خواهیم به خواص کلم پیچ بپردازیم.

آیا می دانید در 100 گرم کلم پیچ چه موادی وجود دارد؟

ویتامین K ۷۳.۳۵ میکروگرم
ویتامینC ۳۰.۱۵ میلی گرم
فیبر ۳.۴۵ گرم
منگنز ۰.۱۸ میلی گرم
ویتامین B6 ۰.۱۷ میلی گرم
فولات ۳۰.۰۰   میکروگرم
امگا۳ ۰.۱۷ گرم
ویتامین B1(تیامین) ۰.۰۹ میلی گرم
ویتامین B2 ۰.۰۸ میلی گرم
کلسیم ۴۶.۵۰   میلی گرم
پتاسیم ۱۴۵.۵۰ میلی گرم
ویتامین A ۱۹۸.۰۰ واحد
پروتئین ۱.۵۳ گرم
منیزیم ۱۲.۰۰ میلی گرم

خواص کلم

اگر می خواهید پوست باطراوت و سیستم ایمنی قوی داشته باشید که با انواع بیماری ها مقابله کند، مصرف کلم برگ را فراموش نکنید. این گیاه سرشار از سولفور و ویتامین C است.

دفع سموم از سلولها: مطالعات حاضر نشان داده است، افرادی که گیاهان چلیپایی مصرف می نمایند، احتمال ابتلاء به سرطان پروستات و سرطان ریه در آنها نسبت به افرادی که حتی از گیاهان دیگر استفاده می نمایند کاهش می یابد.

حفظ سلامتی زنان: تحقیقاتی که بر روی خواصیت ضد سرطانی کلم انجام گرفته است نشان داده است، زنانی که گیاهان خانواده براسیکا را به میزان زیاد مصرف می نمایند، احتمال ابتلاء به سرطان سینه در آنهاکاهش می یابد.

معالجه زخم معده سطحی: آب کلم برای معالجه زخم معده بسیار موثر است. در مطالعه ای، دانشمندان تاثیر ۱ لیتر آب کلم را در درمان زخم معده به مدت ۱۰ روز مشاهده نمودند. به نظر می رسد که وجود گلوکز و آمینو اسید بالا در آب کلم دلیل درمان زخم معده می باشد.

اگر احساس خستگی زیادی می کنید و دچار کم خونی شده اید توصیه می کنیم به مدت سه هفته هر روز ۱ لیوان آب کلم نوش جان کنید.

علاوه بر این برای رفع یبوست های موقتی نیز می توانید به آب کلم اعتماد کنید .

کلم، سردردهای مزمن را رفع می کند. کافی است روزی ۲۵ تا ۵۰ میلی لیتر آب آن را بخورید یا این که پارچه آغشته در آب آن را روی پیشانی قرار دهید.

پتاسیم موجود در آن، رگ های خون را باز می کند و روند خون رسانی را بهبود می بخشد.

ترکیب های ضدسرطان موجود در کلم، فعالیت آنزیم ها را افزایش می دهد و از رشد تومور پیشگیری می کند.

در یک مطالعه انجام شده مشخص شد با افزودن کلم به برنامه غذایی زنان، احتمال ابتلا به سرطان سینه کاهش می یابد.

ویتامین C و سولفور موجود در کلم سموم و اسید اوریک را که علت اصلی آرتریت، بیماری پوستی، روماتیسم و نقرس است، از بدن دفع می کند.

ویتامین K و آنتوسیانین آن به عملکرد ذهنی و تمرکز کمک می کند. این ماده مغذی از آسیب دیدگی اعصاب پیشگیری می کند و سیستم دفاعی بدن را برای مقابله با آلزایمر تقویت می کند. بالاترین میزان ماده مغذی ذکر شده در کلم قرمز است.

 یونانیان در قدیم عقیده داشتند مصرف کلم، شیر مادر را زیاد می کند.

در قدیم از برگ کلم برای تمیز کردن جراحت و زخم ها استفاده می کردند.

مردم چین از قدیم تا زمان حاضر، برگ های کلم را خشک می نمایند و آن ها را برای زمستان ذخیره می کنند و در زمستان آن را به سوپ می افزایند.

با مصرف کلم، چاقی را از خود دور کنید. تحقیقات نشان داده است که وجود ماده ای به نام “تارتاریک اسید” در کلم، باعث می شود از تبدیل قند و کربوهیدرات ها در بدن به چربی جلوگیری شود. ۱۰۰ گرم کلم، فقط ۲۵ کالری دارد و از آنجا که فاقد چربی اشباع و کلسترول و دارای مقدار زیادی فیبر می باشد، پس برای کاهش وزن بسیار مفید است.

 مصرف کلم در بارداری:

کلم یک سبزی بدون چربی و کم کالری، که حاوی فیبر، اسیدفولیک، کلسیم و بسیاری از ویتامین ها و دیگر مواد معدنی لازم برای یک رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری است.

مصرف کلم در بارداری جنبه های مثبت و منفی دارد: یکی از جنبه های مثبت خوردن کلم در حاملگی، وجود فیبر زیاد در کلم است که جلوی یبوست(به عنوان یکی از شایع ترین مشکلات دوران بارداری) را می گیرد؛ منفی از این جهت که این مقدار فیبر ممکن است باعث نفخ شود.

همچنین دقت کنید کلم حاوی پروتئین نیست و بهتر است در طول حاملگی در وعده های غذایی به همراه گوشت خورده شود.

از طرف دیگر مصرف کلم خام برای مادران بارداری که ید بدن آنها در حاشیه است  می تواند عملکرد غده تیروئید مادر باردار را مختل و مادر را دچار کم کاری تیروئید کند. و منجر به بیماری تیروئید و عقب ماندگی ذهنی برای جنین نیز خواهد شد.
 
البته اگر این دسته از مواد غذایی حرارت دیده(پخته) باشند و خام نباشند و ید بدن مادر در حاشیه بالا قرار داشته باشد مصرف آن برای مادران باردار منعی ندارد.
 

فواید کلم در پیشگیری و کنترل دیابت:

پژوهشگران متوجه شدند رژیم غذایی سرشار از گیاهانی مانند کلم و کاهو می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را تا ۱۴ درصد کاهش دهد.

رنگدانه های قرمز موجود در کلم قرمز، میزان قند خون را کاهش و تولید انسولین خون را افزایش می دهد.

طبق نتایج این تحقیق مصرف کلم بروکلی ممکن است عوارض مخرب دیابت را از بین ببرد؛ عوارضی که دیابت بر روی عروق خونی قلب می گذارد.

منبع: هفت گنج

به نقل از نوروزانه

طراحی سایت ارزان - گره نرم افزاری آیدین

نظرات

مطالب مشابه

پست های تصادفی

آرشیو

لینک های مرتبط